Bu tarifi eski notlarımın içinde buldum. Denediğimde tahminimden güzel olduğunu gördüm, Misafirlerim de tarifini isteyince sayfada yayınlamaya karar verdim.
40 adet kakaolu bisküvi
1 su bardağı ceviz içi
1 kahve fincanı sarı üzüm
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet portakalın suyu
1 paket hazır kakaolu puding
hindistan cevizi
Tereyağı ve kakaoyu tencerede karıştırın. Kakao tereyağında eriyince pudingi ekleyip, üzerindeki tarife göre pişirin.
Ilıyınca 3-4 dakika mikserle çırpıp bekletin. Üzümleri ılık suda bekletin. Bisküvileri elinizle ufak ufak kırıp, çukur kasede biriktirin.
Üzerine dövülmüş ceviz içi, suda bekleyen üzüm, sıkılmış portakal suyu ekleyip, karıştırdıktan sonra pudingin yarısını da bisküvilerin üzerine dökün. Kaşıkla iyice karıştırın
Bisküvili karışımdan kaşıkla alarak, bir tabağa düzgünce yerleştirin. Kalan kremayı bisküvilerin üzerini kapatacak şekilde dökün. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyin.
Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.